DIGID - Contract ondertekend

Gedaan met de papieren rompslomp tijdens afvaltransporten. Binnenkort gaat u met digitale transportdocumenten (e-CMR en e-IDF). aan de slag. Uw federatie heeft het samenwerkingscontract met haar IT-partner ondertekend en bereidt servicecontracten voor met haar leden en niet-leden.

Wat lang duurt, wordt uiteindelijk goed. Op donderdag 21 maart werd het DIGID-contract ondertekend. Na twee jaar zal het project van de digitale documenten voor afvaltransporten dit voorjaar eindelijk van start kunnen gaan. 

Gezien het akkoord van de FOD, OVAM en SPW moet nu enkel nog het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een formeel akkoord geven. De Brusselse administratie gaf alvast aan dat dit slechts een kwestie van tijd en middelen zou zijn en dat er over het principe zelf geen twijfel meer bestaat.

We werken aan de afronding van het dienstencontract tussen de federatie en de leden/niet-leden die op ons beroep zullen doen om de e-documenten te gebruiken voor het vervoer van afval op het Belgisch grondgebied, in afwachting dat Europa het gebruik van dergelijke e-documenten in het internationale transport aanvaardt, want op technisch vlak zijn we er klaar voor!

De federatie heeft voordelige tarieven onderhandeld door de transacties van de gebruikers te globaliseren. Daardoor kunnen onze leden van een gunstig tarief genieten.

We zullen ook een evenement organiseren om de samenwerking te lanceren, concrete informatiesessies met realtime demonstraties en een website met uitleg over de modus operandi voor bedrijven die gebruik willen maken van deze e-documenten.

OVAM heeft in een eerste instantie gevraagd om twee afzonderlijke documenten te genereren, e-CMR en e-IDF (Identificatieformulier / document de suivi de déchets), maar deze worden automatisch gegenereerd door het computerprogramma.

Wij hopen dat velen van u beroep zullen doen op dit systeem.

Weet u graag meer? Neem dan zeker contact op met de federatie.

Meer informatie:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

DOWNLOAD E-CMR APP

Apple App Store
Google Play

Pionira NV
Baron de Maerelaan 8
B-8380 Zeebrugge
Belgium
Tel +32 9 338 84 53
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

© 2015-2019 Pionira. All Rights Reserved
Design by Placebo Webdesign.